Vienna, baby!

Za účasti tří zástupců TOP týmu proběhl ve Vídni v termínu 11. – 14. dubna Council Meeting YEPPu (zástupců evropských mládežnických organizací EPP). Kromě republikového předsedy Petra Kučery byly delegáty předseda jihočeského TOP týmu Jan Mikeš a pražský člen Max Špachta.

„Pro zástupce TOP týmu byla tato akce unikátní, historicky poprvé totiž na jednání přijeli s návrhem vlastní rezoluce, která byla prodiskutována a schválena všemi zástupci právě během Council Meetingu. Obsah naší rezoluce se zaměřil proti čínským bezpečnostním hrozbám. Máme radost, že při sobotním hlasování byla hladce schválena a kladně přijímána z mnoha zemí,“ uvedl předseda Petr Kučera.

Celé znění přijaté rezoluce si můžete přečíst přímo zde: https://youthepp.eu/wp-content/uploads/2019/04/Keeping-European-infrastructure-safe_Security-threat-by-Chinese-companies.pdf

Velmi pozitivně byla mezi více než šedesáti účastníky z cca 25 zemí i sobotní podvečerní akce, na které se mohli sejít a krátce pohovořit s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem a „spitzenkandidátem“ EPP v nadcházejících eurovolbách Manfredem Weberem.

„Byla to pro mě naprosto nová, skvělá zkušenost, už při tvorbě rezoluce jsem si uvědomil, jaké množství práce stojí za pouhými pár stranami textu, které bych bez ostatních členů napříč republikou nikdy nedal dohromady. Celá akce byla naprosto úžasně zorganizovaná ale velmi náročná. Při dlouhých jednáních o textu naší rezoluce jsem si ověřil, že nejlepší přístup je se nestydět, pevně si stát za svým názorem a hledat rozumný kompromis. Děkuji všem členům za možnost jet reprezentovat naší organizaci a hlavně Petrovi za seznámení s tím jak tyto akce fungují a za prvotní představení zahraničním partnerům,‘‘ řekl Jan Mikeš ke své účasti předseda TOP tým Jižní Čechy.

V dalších měsících se chystají další zajímavé zahraniční akce s účastí členů TOP týmu. Sleduj proto naše stránky 😉

Autoři: Jan Mikeš a Petr Kučera