O volbách po volbách s Jindřichem Šídlem

V TOP týmu jsme již delší domu přemýšleli nad konceptem diskuzí, který by navázal na „TOP debaty“ moderované naším předsedou Janem Kavalírkem. Hlavní myšlenkou bylo zvát zajímavé osobnosti, které se sice v politických tématech pohybují a orientují, avšak nejsou členy TOP 09.

Termín prvního dílu tohoto seriálu debat pro veřejnost se točil okolo podzimních komunálních voleb, a tak jsme nakonec jako nejvhodnějšího hosta vybrali Jindřicha Šídla – novináře, redaktora, politického komentátora a také autora populárního pořadu Šťastné pondělí.

Skvělý výběr hosta se potvrdil a na debatě s podtitulem O volbách po volbách s Jindřichem Šídlem bylo plno. V pražské Galerii 1 takřka nebylo kam si sednout, s čímž si skvěle poradil i moderátor akce Martin Vytrhlík – člen TOP týmu, Topky a také autor aplikace Bez Andreje. Ve zhruba dvouhodinovce se probraly uplynulé volby, pohled do budoucnosti české politiky a prostor byl také pro dotazy z řad publika.

Cyklus debat „O – S“ bude v roce 2019 jistě pokračovat. Již teď dáváme dohromady zajímavá jména hostů, které se chystáme oslovit. Objevují se zde osobnosti jako Kovy, Tomáš Sedláček nebo Tomáš Halík. Tak se máte na co těšit. #jsmetoptym

Lucie Kratochvílová

——

Jindřich Šídlo

Narodil se roku 1972 v Turnově, vystudoval Žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze. Poté, co nedokončil magisterské studium, pracoval jako redaktor například v Mladé frontě DNES nebo v Hospodářských novinách, a také jako vedoucí domácího zpravodajství v České televizi. V současné době působí v televizi Seznam, kde uvádí vlastní pořad Šťastné pondělí.