Deutschlandtag 2020

V neděli 29. 11. proběhl sněm naší partnerské organizace Junge Union, mládežnické organizace nejpopulárnějších německých stran CDU a CSU. Bohužel vzhledem k epidemiologické situaci nemohl sněm proběhnout fyzicky v bavorské metropoli Mnichově a byl tak přesunut do online prostředí. Díky naší dlouholeté spoluprací s českou kanceláří Konrad-Adenauer-Stiftung a smlouvě o spolupráci s Junge Union byl TOP tým reprezentován čerstvě zvoleným předsedou Karlem Pelikánem a jihočeským předsedou Janem Mikešem. Pro zahraniční hosty byl přichystán celodenní program skrze Zoom a platformu, kterou si Junge Union vyvinuli přímo pro účely svého sněmu. Celý program probíhal v anglickém jazyce, aby byl přístupný všem zahraničním hostům.

V úvodu byli hosté rozděleni do regionálních místností, kde proběhlo uvítání v jejich rodném jazyce od lokálních kanceláří Konrad-Adenauer-Stiftung – až tedy na slovenské kolegy a jednu polskou kolegyni, kteří byli uvítání společně s námi česky, věříme, že si to s námi i tak užili. Následovala možnost klást dotazy do studia, ze kterého byla celá akce moderována. Dotazy se prolínaly s programem v breakout rooms, ve kterých byla možnost diskutovat v malých skupinkách o různých tématech jako např. supervolební rok v Německu v roce 2021 nebo Africko-Evropská spolupráce. Nechyběl ani projev předsedkyně CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, který byl živě překládán do angličtiny a představení kandidátů na post předsedy CDU v podobě výborných video spotů. Na své si přišli i bavorští kolegové, jelikož své vystoupení měl také předseda CSU a bavorský premiér Markus Söder.

Za celý TOP tým gratulujeme nově zvolenému předsedovi Junge Union Tilmanovi Kubanovi a také i celému vedení našich partnerů a přejeme jim hodně štěstí, jen nás mrzí, že jsme po sněmu nemohli na jejich úspěch připít tuplákem bavorského piva v libovolné mnichovské pivnici.

Chcete se také účastnit zahraničních akcí s nejen německými kolegy? Neváhej vyplnit přihlášku a stát se členy TOP týmu!

#jsmetoptym

Autor: Jan Mikeš