TOP týmáci na srazu politických „mileniálů“ v Budapešti

Ve dnech 14. – 16. února 2019 probíhal v Budapešti seminář „MILLENNIAL LEADERS: Mobilizing the Touchscreen Generation pořádaný Institutem Roberta Schumana. Za TOP tým a TOP 09 se ho zúčastnili naši dva členové Sven Bernas a David Pilný.

Program byl zaměřen především na téma, jakým způsobem dělat kampaň, aby přiměla takzvanou „touchscreen generaci“ na chvíli se odlepit od svých dotykových zařízení a přijít v květnu k volbám do Evropského parlamentu.

O svých zkušenostech s kampaněmi měla prezentace řada zajímavých hostů, mezi nimiž byli například Tomislav Damnjanovic, který v minulosti dělal kampaň například pro britské konzervativce, kandidát za FIDESZ do Evropského parlamentu Csaba Farago či asistentka rakouského kancléře Maria Steiner.

Organizace byla špičková a ačkoli se jeden z prezentujících nemohl dostavit, náhrada se našla takřka okamžitě. Ze semináře jsme si odvezli spoustu cenných informací, které doufáme, že budeme moci využít před nadcházejícími volbami.

Seminář byl mimo jiné podporován rakouskou Politische Akademie, Wilfried Martens Centre for European Research a Konrad Adenauer Stiftung; všechny tyto instituce nabízejí zajímavý obsah co se týče politologie, ať už na webových stránkách nebo sociálních sítích.