Ježíškova vnoučata: TOP tým vybral mezi členy 15 000 Kč na invalidní vozíky pro sanatorium ve Vizovicích

Předání šesti kolečkových křesel zástupcům Sanatoria TOPAS ve Vizovicích je výsledkem sbírky mezi členy mládežnického spolku TOP tým v rámci projektu Ježíškova vnoučata od Českého rozhlasu. V předvánoční sbírce mezi členy, jejichž věk se pohybuje v rozmezí 15 – 35 let, dokázali organizátoři vybrat úctyhodných 15 000 korun.

„Iniciativa zúčastnit se tohoto projektu přišla bezprostředně od našich členů. Během necelých dvou týdnů dnů jsme dokázali rozhodnout nejen o typu dárku, domluvit se s vizovickým sanatoriem, ale také celkem vybrat peníze až na šest vozíků. Původně jsme totiž chtěli splnit přání paní Zdeňce, ale sbírkou jsme dokázali pomoci i dalším seniorům a znásobit tak radost z původního přání,“ vysvětluje Jan Kavalírek, předseda TOP týmu.“ Jednou předvánoční sbírkou ale nekončíme, například v Pardubickém kraji pořádáme pravidelnou sbírku oblečení a hraček pro sociálně slabé rodiny.“

„Ve čtvrtek jsme osobně předali sanatoriu TOPAS ve Vizovicích šest invalidních vozíků a to díky naší mládežnické organizaci TOP tým. Speciálně bych chtěl poděkovat Jiřímu Hradeckému, organizátorovi sbírky. Díky patří také všem členům TOP týmu, kteří se finančně podíleli. Dle slov paní ředitelky Jany Berkové se jedná o významnou pomoc. Ve Vizovicích mají přes 200 klientů, z nich značná část vozíky potřebuje. Jsem rád, že jsme mohli pomoci,“ doplňuje Milan Baroň, člen zlínského TOP týmu a výkonného výboru TOP 09, který se předání vozíků přímo zúčastnil.

Do sbírky se zapojilo přes třicet členů spolku TOP tým. Ten je mládežnickým, samostatným a nezávislým spolkem liberálně-demokratické orientace. Je otevřen všem mladým lidem starších patnácti a mladších třiceti šesti let podobného politického smýšlení a orientace.

Milan Baroň, zástupce TOP týmu a  Jana Berková, provozní ředitelka

Klienti si vozíky velmi rádi vyzkoušeli. Za vozíky stojí zleva:  paní Pavla Nevjelíková sociální pracovnice TOPASu, pan Milan Baroň a paní Jana Berková.

Nové vozíky pro klienty

Sanatorium TOPAS ve Vizovicích