TOP tým Summer Camp 2020

Čtvrté letní setkání TOP Týmu je minulostí, avšak dalo nám mnoho nových podnětů pro nadcházející dny, týdny, měsíce, které budou stěžejní pro nás, pro TOP 09, pro republiku. V samotném srdci Vysočiny vše zahájilo páteční setkání se vzácnými hosty, v první řadě člen předsednictva a předseda TOP 09 Středočeský kraj Honza Jakob, či lídr krajských voleb na Vysočině Zdeněk Dvořák. Vzájemné formální a neformální rozhovory poskytly mnoho podnětných impulzů pro nás a pro probíhající volební kampaň pro krajské volby. Sobotní program odstartoval Honza Slavík svým pohledem na fungování zdravotnictví z pohledu IT v době stále probíhající pandemie Koronaviru.

Zvlášť zajímavá byla hodinka se studentským projektem Fakescapes, upozorňující na dezinformace a účelovou manipulaci s informacemi. Vzájemná přednáška bývalého nejmladšího starosty v ČR Marka Sovky, který s grácií sobě vlastní řídí obec Branišovice na Jižní Moravě a Viktorem Čahojem, radním Prahy 5 a novým členem TOP Týmu. Vzájemné porovnání řízení pražské městské části a obce na Moravě ukázalo, že mladí lidé mají své místo v politice a toto řemeslo zvládají. Zástupci Topazu poté ukončili sobotní program, který probíhal pod patronací Institutu Konrada Adenauera.

Doslova zlatým hřebem večera, kromě pokračující seznamování dlouholetých členů s novými a nadějnými lidmi, byla návštěva předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Její návštěva památky UNESCO kostela Jana Nepomůckého na Zelené hoře, přátelská konverzace, zpěv a to vše za všudypřítomné vůně grilovaného masa nepocházejícího z žádného závodu Agrofertu uzavřela naše setkání.

Jak říkal Z. Svěrák ve filmu Vratné láhve: „Aby mohlo být vítání, musí být napřed loučení.“ Toto setkání, loučící se nedělní společným fotografováním, jako by naplňovalo tento výrok, kdy jsme se rozloučili, abychom se znovu sešli příští léto.

Chceš jet s námi i ty? Přihláška na našich stránkách ti může toto přání splnit a pospěš si, už je to za necelý rok.