Pražský TOP tým znovu na bedně

V polovině ledna proběhl již druhý ročník fotbalového turnaje mezi mládežnickými politickými organizacemi. V tom minulém TOP tým skončil na krásném druhém místě, takže měl co obhajovat.

Za TOP tým nastoupili: Robert Pecka, Jiří Hradecký, Max Špachta, Jan Chytil, Lukáš Kozák, Patrik Budský, Tomáš Kučera, Igor Matušek a nehrající kapitán Petr Kučera.

Na rozdíl od turnaje v prosinci 2018 se toho letošního nezúčastnily týmy Mladých Starostů, Mladých občanských demokratů a Mladých sociálních demokratů. Přesto jsme oproti minulému turnaji zaznamenali znatelné zlepšení všech družstev. Každý z týmů Mladých konzervativců, Mladých lidovců a Mladých křesťanských demokratů draftoval velmi zkušené fotbalisty, a tak žádný zápas nebyl jednoduchý.

Po odehrání základní skupiny náš team TOP tým umístil v tabulce na 3. místě. Poté se nám podařilo těsně vyhrát semifinálový zápas nad Mladými lidovci 2:1. Ve finále jsme narazili na tým MKD. Zápas byl plný osobních soubojů a napínavých situací. V řádné hrací době však nepadl žádný gól. Zápas pokračoval náhlou smrtí, kdy po minutě hrací doby propadl míč přes skrumáž hráčů a brankář již nestačil zareagovat.  Zápas tak skončil 1:0 pro MKD a TOP tým tak opět obhájil druhé místo.

Celé sobotní dopoledne probíhalo v kamarádském duchu a tímto bychom rádi poděkovali organizátorům z řad Mladých Lidovců a Mladých konzervativců za kvalitně uspořádaný turnaj.

Robert Pecka