Odborná sekce IT – co děláme a co chystáme?

Exkurze na konferenci ISSS 2018 – 9.-10.4. 2018

Zástupci IT sekce TOP týmu se vydali získávat zkušenosti na jednu z největších e-goverment konferencí v ČR. Konference se pravidelně účastní zástupci jak domácí, tak i zahraniční politické scény. Ze zahraničních hostů stojí za zmínku eurokomisařka Věra Jourová a velvyslanec Estonska Sten Schwede. Mezi další účastníky patří zástupci subjektů veřejné správy a samosprávy a v neposlední řadě celá řada dodavatelů konkrétních řešení. Letos mezi hlavní témata patřila nová koncepce IT od vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurilly a problematika GDPR.

CoderDojo Con – 28.4. 2018

Europoslanec Luděk Niedermayer přivedl do Česka celosvětové hnutí bezplatných klubů programování, tzv. CoderDojo. Cílem je propojit mladé lidi, kteří už programovat umí s těmi, kteří se to teprve naučit chtějí. A to nejen v České republice, ale po celém světě. Akce se konala na konci dubna a mezi organizátory nechyběli zástupci IT sekce TOP týmu.

Co je to CoderDojo?

Setkávání a užší spolupráce se zastupiteli a obecně členy TOP 09

Členové IT sekce TOP týmu se aktivně snaží jednat se zainteresovanými členy TOP 09. Aktuálně je např. rozjednaná užší spolupráce s exposlancem Martinem Plíškem.

Dalším krokem je užší spolupráce s expertní komisí pro e-government a IT v TOP 09. Předsedou komise se stal stávající člen TOP týmu Michal Pilař a věříme, že se mezi členy objeví i další zástupci IT sekce TOP týmu.

Pavel Hryzlík