TOP debata s Jiřím Pospíšilem se tentokrát konala v Museu Kampa

Debata, která se netradičně uskutečnila pod širým nebem na nádvoří Sovových mlýnů, byla rozdělena do tří bloků. Největší prostor byl věnován Evropské Unii. Moderátor debaty Jan Kavalírek s hostem, europoslancem Jiřím Pospíšilem, řešili otázky uprchlických kvót a jejich dodržování, také žalobu mířící na Českou republiku i vyjádření francouzského prezidenta Macrona na adresu států střední Evropy, že nemohou brát Evropskou Unii jen jako supermarket. Hovořilo se také o žalobě, kterou naopak hodlá podat česká vláda na Evropskou Unii kvůli směrnici o zbraních. Pan doktor Pospíšil okomentoval například výzvu Václava Klause k odchodu z Evropské Unie, či proč se domnívá, že je český národ k EU tak skeptický.

Druhý blok byl věnován domácí politické scéně. Jiří Pospíšil hodnotil kondici současných pravicových stran a, spolu s publikem, hledal odpovědi na to, jak je možná stále vysoká podpora hnutí ANO, vycházející z předvolebních průzkumů, a to navzdory skandálům, které hnutí pro vázejí.  Čas zbyl i na zhodnocení současných zájemců o prezidentský úřad.

Poslední oblast debaty se věnovala samotnému Museu Kampa a aktivitám nadace Jana a Medy Mládkových, v které je Jiří Pospíšil členem správní rady.

„Jsme rádi, že se nadaci dobře daří a právě i díky Jiřímu Pospíšilovi expanduje. Přejeme mu proto mnoho štěstí do jejího dalšího rozvoje a jsme rádi, že přijal pozvání na naši TOP debatu“, uzavřel Jan Kavalírek.

A my se těšíme na další TOP debatu, na kterou vás po prázdninách opět rádi pozveme.