Summer camp TOP týmu 2019

Protože léto je čas dovolených a setkání s přáteli, rozhodli jsme se s členy TOP týmu strávit společně příjemný víkend v Posázaví. Sázavský ostrov bylo místo, kam dorazili první srpnový víkend naši členové z celé republiky. Tato volba byla opravdu skvělá, protože Sázava je místem, které je spojeno s významným benediktýnským klášterem, vyhlášeným cílem vodáků a také součástí jedné celosvětově známé počítačové hry.

Oficiální zahájení našeho Summer campu bylo opravdu stylové a se vzácnými hosty. Přijel nás pozdravit senátor a místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin a místostarosta Českého Brodu a místopředseda Středočeského kraje TOP 09 Tomáš Klinecký. Kromě toho jsme zde měli profesionálního fotografa, takže fotodokumentace byla opravdu výborná.

Sobota dopoledne patřila nejprve workshopu, který pro nás připravil Honza Řežábek na téma marketing TOP 09 a zejména sociální sítě. Protože na Summer camp dorazili také noví členové TOP týmu, následovaly seznamovací hry a teambuildingové aktivity. Největší zájem určitě vyvolala debatní hra, kdy jsme vytvořili týmy a na vybrané téma prezentovali různá témata. Skvěle jsme se u toho bavili, kromě toho jsme si vyzkoušeli prezentaci a argumentaci. A to se vždy hodí. Nejen při studiu, v práci, ale třeba i v rámci kampaně.

Po obědě jsme vyrazili navštívit klášter v Sázavě. Vydali jsme se na komentovanou prohlídku, kde nás příjemně překvapilo restaurování nástropních maleb kláštera. Je opravdu důležité, aby tak významné historické památky jako je sázavský klášter měly zajištěnou odpovídající odbornou péči. Kromě toho vidět unikátní středověké nástěnné malby v kapitulní síni byl opravdu velkolepý zážitek.

Po návratu z návštěvy středověkého klenotu nás čekala další vzácná návštěva. Dorazila za námi 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Večer byl příjemným zakončením dne, kdy pro nás hlavní organizátor Summer Campu Jindra Cinka zajistil také grilovačku. Při dobrém jídle se povídalo, zpívalo a hrálo na kytaru.

Historicky třetí Summer camp TOP týmu jsme zakončili v neděli a vydali se zpět domů. Už teď se těšíme a vymýšlíme plány na další ročník. Určitě to bude zase skvělé.

Autor: Lenka Šimo, Foto: Matyáš Benešovský