V Praze budou mladí politici diskutovat o budoucnosti demokracie

Více než 100 delegátů evropských mládežnických politických organizací z 34 evropských zemí  sdružených pod Youth of European People’s Party (YEPP) a zástupci českých mládežnických organizací se tento víkend setkají v Praze, aby diskutovali o digitalizaci a příležitostech a výzvách, které přináší ve vztahu k demokracii. Na konferenci s názvem „Digitální společnost: budoucnost demokracie“ vystoupí řada zajímavých řečníků z nevládních organizací a soukromého sektoru, aby debatovali o problematice technologických společností a otázkách ochrany soukromí, kybernetické bezpečnosti a digitalizace společnosti.

Akci pořádá Wilfried Martens Centre for European Studies, Konrad Adenauer Stiftung a TOPAZ s mládežnickou organizací TOP tým a ve spolupráci s Mladými křesťanskými demokraty.

„Máme radost, že naši přátelé z evropských pravicových stran se setkávají v Praze těsně před evropskými volbami, aby diskutovali nad výzvami a příležitostmi, které přináší digitalizace evropskému kontinentu. V uplynulý letech jsme si v mnoha evropských demokratických zemích mohli všimnout pokusů o ovlivnění voleb ze zahraničí. Demokracie je jednou z našich nejdůležitějších hodnot a nesmíme ji nikým a ničím ohrozit,“ uvedl před začátkem akce Jan Kavalírek, předseda TOP týmu.

Česká republika, země Tomáše Garrigue Masaryka a Václava Havla, je proto skvělým místem pro diskuzi o demokracii.

„YEPP děkuje českým organizátorům za uspořádání tohoto setkání. Vzestup digitální společnosti je přínosem nejen pro Evropu, ale i pro celý svět. Nese však v sobě určitá rizika, která je nutné brát vážně. A je odpovědností politiků tato rizika řešit. V tomto ohledu musíme postupovat pečlivě,“ doplnila Lidia Pereira, předsedkyně YEPPu.

V rámci samostatné akce, která se uskuteční v sobotu 23. února, delegáti YEPPu projednají a přijmou svůj dokument Youth Manifesto pro nadcházející evropské volby v květnu 2019. Při této příležitosti se k delegátům připojí také poslanec Evropského parlamentu Luděk Niedermayer (TOP 09) a Dara Murphy, volební manažer EPP, kteří načrtnou své představy o budoucnosti Evropy a budou diskutovat o nadcházející volební kampani.