Athénské politické dobrodružství – 12. Kongres YEPP

Akropole, kolébka demokracie a chutné víno to jsou nejběžnější věci, které si člověk vybaví, když se řeknou Athény. Pro TOP tým bude mít toto úchvatné město navždy ještě jiný význam, a to vskutku význam obrovský, ale o tom později. Mezi 1. až 4. listopadem se Athény staly dějištěm dvanáctého kongresu organizace Youth European People’s Party.

Youth European People’s Party (zkratka YEPP) je organizace spojující okolo 64 mládežnických organizace stran, které jsou součástí Evropské lidové strany. Dohromady zastřešuje ohromných 1,6 milionu členů. TOP tým byl do kongresu v Athénách pouze observer, tedy člen čekající na schválení plného členství.

V Athénách naši delegaci zastupovali Kryštof Kothbauer, Radek Toman a Karel Pelikán. Jejich primárním cílem bylo získat cenné hlasy pro TOP tým. Stálo to spoustu potu, energie a vypitého vína. Naštěstí pro nás se toto trio ukázalo jako velice zkušené, když zajistili podporu od Portugalska až po Finsko. Tato snaha byla oceněna přijetím TOP týmu jako plného člena YEPP. Byl to nádherný moment, když více než 200 stovky delegátů tleskali TOP týmu, bylo to více než vřelé přivítaní.

Poděkovaní patří i jednomu muži, který se akce neúčastnil. Tím není někdo jiný, než předseda pražského TOP týmu Petr Kučera, který stál na začátku jednoho velkého evropského dobrodružství, které vyvrcholilo přijetím TOP týmu jako plného člena YEPP. Dále patří dík i naším kolegům z MKD.

Další pokračovaní našeho evropského příběhu se bude psát mezi 21. až 24. únorem 2019 v Praze, kdy bude TOP tým pořádat poprvé v historii Council Meeting, tedy pravidelné setkání delegátů YEPP z celé Evropy. Slibujeme vám, že to bude stát za to. Sledujte naše sociální sítě a zejména #jsmetoptym.

Karel Pelikán