Květnový víkend ve znamení mladých TOPáků

Důkazem, že TOP 09 na Vysočině žije, bylo setkání mladých příznivců a členů TOP 09 v kraji. Díky iniciativě člena krajského výboru Redy Ifraha měli zájemci možnost v pátek 22. 5. 2015 povečeřet a neformálně diskutovat s bývalým ministrem spravedlnosti a europoslancem Jiřím Pospíšilem a v sobotu 16. 6. 2015 setkání pokračovalo kulatým stolem o možnostech zapojení mladých lidí do politiky.

Víkendového setkání se osobně účastnil předseda krajské TOP 09 Martin Sedlák. „Těší mě aktivní zájem ze strany mladé generace o dění kolem sebe a do budoucna rád podpořím jakoukoliv jejich smysluplnou aktivitu na Vysočině.“ Také podpora od europoslance Jiřího Pospíšila mnohým dodala energii a odhodlání být aktivnější.

V sobotu 23. 5. 2015 mladí podporovatelé a členové TOP 09 na Vysočině diskutovali v jihlavském TOPcentru bezmála 3 hodiny. „Padlo několik dobrých nápadů, ale nejdůležitější je to, že mladí jasně ukázali zájem se aktivně zapojovat do veřejného dění, aktivně podporovat TOP 09 na Vysočině a že mají chuť založit mládežnickou organizaci TOPtým. Doufám, že je vedle krajského předsedy podpoří i krajský výbor.“ dodal Reda Ifrah

Iniciativy se ujal čerstvý předseda jihlavské TOP 09 Kryštof Kothbauer a nabídl koordinování všech aktivit v kraji. Snad se tedy brzy dočkáme první akce pod taktovkou mladých a třeba nás překvapí i založením mládežnické organizace na Vysočině.

Reda Ifrah,
člen krajského výboru a předseda think-tanku TOPAZ