Miroslav Kalousek přijel do Pardubic s Vizí roku 2030

Jak by mohla vypadat Česká republika ne za rok nebo za dva, ale v budoucnosti? O tom ve středu v Pardubicích diskutovali politici TOP 09. Nechyběl bývalý ministr financí Miroslav Kalousek nebo student a nejmladší radní v zemi Dominik Feri, který je známý mezi mladými přes sociální sítě.

Možná už budeme volit všichni přes počítače, cesta z Prahy do Brna potrvá jen hodinu, mladí dostanou od státu kupony na kulturu a už pro středoškoláky bude běžné studovat v zahraničí, budou speciální pečovatelské domy pro dlouhověké občany a možná budeme platit eurem. I tyto plány obsahuje Vize 2030, kterou TOP 09 zveřejnila a začíná o ní debatovat s občany v krajích.

Pardubice byly premiérovým místem diskusní roadshow, na kterou Kalousek jezdí autem budoucnosti – elektromobilem zn. Tesla. „Každý člověk plánuje svůj život na období delší než čtyři roky volebního období. Debata o vzdálenější budoucnosti naší země je velmi důležitá, protože mnoho kroků musíme začít už dnes,“ vysvětloval i v Pardubicích předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.