Bratislava hostila první ročník politické akademie pro mladé politiky

Ve dnech 17. – 18. března 2017 proběhl v Bratislavě premiérový ročník Konzervativní politické akademie Antona Tunegy. Akci pořádala Nadácia Antona Tunegy (think-thank KDH) a náš spolek zde zastupovali členové pražského TOP týmu Petr Kučera a Jakub Komárek.

Kromě nich se akademie se zúčastnili zástupci mládežnických organizací konzervativních politických stran ze zemí V4, tedy Mladí křesťanští demokraté a Mladí lidovci z ČR, dále Fidelitas z Maďarska, Forum Młodych PiS z Polska a domácí  KDMS.

Hlavními tématy Akademie byla diskuze o současných politických tématech nejen v Evropě. Během panelů a workshopů se nejvíce objevovala témata vzrůstajícího politického populismu a extrémismu, současné ekonomické problémy, migrace, EU a V4 a samozřejmě i zapojení mladých do politiky.

Na akci vystoupila řada zajímavých hostů v čele s bývalým slovenským eurokomisařem Jánem Figeľem, či europoslancem Jurajem Štefancem. Děkujeme organizátorům z Nadácie Antona Tunegy a KDMS za pozvání a těšíme se na další budoucí spolupráci.