Pomáháme česko-americkým vztahům

Slavnostní otevření nové pobočky Amerického centra, které spadá pod hlavičku Velvyslanectví USA v ČR, proběhlo 20. září v Ostravě. Při této příležitosti byl přítomen i velvyslanec Stephen B. King, se kterým se před otevřením setkal i náš člen z TOP týmu Moravskoslezský kraj Bart Brettschneider jakožto člen Ostravského Youth Council.

Youth Council je poradní skupina velvyslance a velvyslanectví USA v ČR, která radí, jak oslovovat a komunikovat s mladou generací v ČR.

Pan velvyslanec při schůzi několikrát kladl důraz na spolupráci České republiky a USA. Spolupráci často přirovnává k třínohému stolu. „Friendship, security and economic prosperity“, pokud chybí jakákoliv noha, stůl nebude stát, a proto je rád, že Česko-americký stůl stojí pevně na zemi a k jeho pevnému základu má toto nové centrum ještě více pomoci.

V centru bude probíhat spoustu akcí, jako např. diskuzní klub, promítání filmů, herní klub a mnoho dalších. Velvyslanectví slibuje, že se v Centru na diskuzi budou objevovat i veřejně známé osoby, ať už politické, či apolitické, proto pokud někdy zavítáte do Ostravy, určitě návštěvu centra nevynechejte.

Autor: Bart Brettschneider