TOP tým si zvolil nové vedení

V sobotu 30. března si TOP tým na svém historicky třetím celostátním sněmu zvolil nové vedení. Novým předsedou tak byl zvolen Petr Kučera, donedávna předseda pražské krajské organizace. Na pozici nahradil Jana Kavalírka, který již mandát neobhajoval, avšak symbolicky se stal čestným předsedou.

„Z TOP týmu se stala respektovaná organizace a stát v jejím čele je velká zodpovědnost a výzva, kterou rád přijímám. Jako předseda chci podpořit rozvoj spolku v krajích, rozšiřovat povědomí o naší činnosti a co nejvíce podpořit spolupráci s TOP 09 nejen před evropskými, ale i krajskými volbami. TOP tým přebírám od Honzy Kavalírka se vším respektem, v dobré kondici a věřím, že se, spolu s nově zvoleným vedením, posuneme zase o notný kus dopředu,“ řekl po svém zvolení novopečený předseda TOP týmu Petr Kučera.

Prvním místopředsedou spolku, který sdružuje mladé lidi mezi 15 – 35 lety, se stal Karel Pelikán, vysokoškolský student a předseda jihomoravské krajské organizace. Řádnými místopředsedy byli zvoleni Robert Pecka (Praha) a Lenka Šimo (Vysočina). Za členy předsednictva si delegáti vybrali Adélu Jiránkovou (Plzeň), Přemysla Krejsu (Pardubice) a Jiřího Kuchaře (Jižní Čechy). Ve vedení TOP týmu je pět mužů a dvě ženy, věkový průměr činí šestadvacet let. Předsedou Revizní komise byl zvolen Tomáš Mudra (Praha).

Celostátní sněm TOP týmu navštívil a podpořil předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil, poslanec Evropského parlamentu Luděk Niedermayer, pražský předseda TOP 09 Jakub Lepš a zástupci některých mládežnických organizací.

—-

Celostátní mládežnická politická organizace TOP tým vznikla v roce 2017 spojením již existujících krajských spolků. Aktuálně funguje ve 12 krajích a má téměř 300 členů.