Garden Party pro Spojené síly pro Prahu

V Riegrových sadech se uskutečnilo přátelské setkání politických mládežnických organizací TOP 09, Starostů a Lidovců. Právě tito mladí lidé podporují koalici Spojené síly pro Prahu. Mezi mladými tak nemohl chybět kandidát na primátora tohoto seskupení – Jiří Pospíšil.

„Já jsem velice rád, že tu dnes vidíte, že politika není pouze výsadou starších, jak často z toho máme dojem, ale že i mladí lidé se o politiku aktivně zajímají, sledují ji a také se do ní chtějí zapojit. Akce je to skvělá a já jsem rád, že sem dnes přišlo tolik mladých lidí,“ řekl Jiří Pospíšil, lídr koalice Spojené síly za Prahu.

Podle Jiřího Pospíšila přináší koalice Spojené síly pro Prahu pro každou generaci něco. Pro mladé by to mělo být především dostupné bydlení.

„Dnes v Praze obrovsky rostou ceny nemovitostí a bytů, a to hlavně proto, že v Praze se přestalo stavět. Mladí lidé tak mají velmi malou šanci pořídit si vlastní bydlení. Je třeba, aby se každý rok v Praze dostavělo alespoň 6 až 8 tisíc nových bytů, aby se udržel základní bytový fond,“ řekl Jiří Pospíšil.

I my jsme se mladých představitelů politických stran zeptali, co je v metropoli trápí a co jim chybí.

„Mít více možností ke sportu, volnočasového vyžití. Třeba u nás na Praze 4 si myslím, že chybí různá workoutová hřiště,“ řekl Petr Kučera, předseda pražského TOP týmu.

 

Celé odpoledne bylo velmi neformální a tak se diskutovalo při poslechu hudby u klobásy a piva.