Jakub Honzík: TOP tým je oporou strany

Současně se vstupem do TOP 09 jsem se začal angažovat i v její přidružené mládežnické organizaci TOP tým, jejímž zakladatelem a předsedou je rovněž aktivní člen Jan Kavalírek.

Za svého působení v této organizaci jsem nabyl dojmu, že nadšení členové TOP týmu jsou velkou oporou pro kandidáty během jejich kampaní do funkcí. Byli jsme oslovováni na spolupráci při posledních sněmovních volbách a to byla obrovská příležitost, jak vidět kampaň z bezprostřední blízkosti a být aktéry této hektické, ale krásné části politické práce.

TOP tým také připravuje akce, které naplňují vlastní politické ambice jeho členů. Já se například účastnil ideové konference v Brně, kde jsme živě diskutovali s europoslancem Jiřím Pospíšilem a poté jsme v různých skupinách debatovali o idejích a směru, kam by měla TOPka směrovat. Další nespornou výhodou jsou výjezdy do Evropského parlamentu, kde má TOP 09 v tuto chvíli tři své zástupce a může tak kromě stáží zajistit i exkurze do Bruselu nebo Štrasburku.

A protože politika je také o vzájemných vztazích, pořádá TOP tým i různé oddechové akce. V létě se například pořádá Summer Camp nebo zájezdy do vinného sklípku.

V TOP týmu se mohou angažovat i ti, kterým zatím nebylo 18 let. Je to organizace, kde má každý právo vstoupit do vážné politické diskuse, organizace, která pomáhá zorientovat se ve vrcholové politice, a která pomáhá k přípravě na samotný vstup do strany a případnou kandidaturu.

Pro informace o vstupu do TOP týmu klikejte TADY.

Jakub Honzík, 21 let, člen TOP 09 Mělník od srpna 2017