Favoritem na prezidenta je u členů TOP týmu Pavel Fischer

V uplynulých 10 dnech proběhlo mezi členy TOP týmu interní tipování o budoucí hlavě státu. Vítězem prvního kola se stal Pavel Fischer, který získal celkem 35 % hlasů. Na druhém místě se umístil Jiří Drahoš, kterého volilo 26 % členů spolku, těsně před Markem Hilšerem s 25 % hlasů. Ani jeden hlas neobdržel současný prezident Miloš Zeman.

Bývalý diplomat a prezidentský kandidát Pavel Fischer získal přízeň více než třetiny všech hlasujících členů TOP týmu. „Výsledky tipování hovoří jasně. Naši členové, mladí lidé, chtějí nový impuls na prezidentském postu, a ten podle nich představují kandidáti, kteří obsadili první tři místa v tipování. Pevně věřím, že jednoho z nich brzy na Pražském hradě uvítáme,“ doplňuje výsledky hlasování předseda spolku Jan Kavalírek.

Pavel Fischer obdržel 35 % hlasů. Druhý Jiří Drahoš získal 26 % hlasů, těsně třetí Marek Hilšer 25 %. Dál se se umístil Michal Horáček se 12 % a Mirek Topolánek se 2 %. Miloš Zeman, Jiří Hynek a Vladimír Kulhánek neobdrželi ani jeden hlas.