17. listopad nám už nikdo nesmí krást

V letech 1939 a 1989 bojovali studenti za svobodu proti zrůdným režimům. Na jejich odvahu a odhodlání vzpomínáme právě 17. listopadu. Bojovali za demokracii, protože věděli, že to není samozřejmost. Tento den by měl patřit všem lidem, a především studentům, a nikdo by se nám ho neměl snažit ukrást.

Demokracii, svobodě, a hlavně slušnosti mohou studenti a všichni lidé pomoci nejen 17. listopadu. Nemusejí demonstrovat a zaplnit Václavské náměstí. Stačí, když se budou bavit s lidmi o důležitosti demokracie, a hlavně když přijdou v lednu 2018 splnit svou občanskou povinnost a budou volit slušného prezidenta.

Slušnéhoprezidenta, který nebude lidem a studentům krást jejich svátek. Slušného prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět doma ani v zahraničí. Slušného prezidenta, který nebude ohýbat Ústavu a tvořit mocenské pakty. Slušných kandidátů je dost a každý si může vybrat toho svého.

Volme proto tak, abychom se nemuseli stydět a aby na Hradě neseděl nikdo, kdo by studentům a nám všem chtěl ukrást tento svátek.