TOP tým Praha ukázal svou sportovní TOP formu

Naše mládežnická politická organizace není jen a pouze o politice. Kauzy, aféry, volební preference dokážeme probrat třeba i po sportu, ideálně vítězném.  Druhá polovina června ukázala, že nám nevadí do míče kopat nohama nebo pinkat rukama. Posuďte sami.

„Je skvělé, že se nám na dvě po sobě jdoucí akce podařilo postavit týmy na dva různorodé sporty. Absolvovat malý fotbal a beachvolejbal v premiérových zápasech a v nových krásných TOP tým dresech byl velký zážitek. Určitě se všichni těšíme na pokračování,“ říká Petr Kučera, předseda TOP týmu Praha.

A jak jsme si tedy vedli?

Fotbalový TOP turnaj v Plzni (18. června 2017)

Předně bychom chtěli poděkovat Davidovi Kalbáčovi, Ondrovi Mladějovskému, Robertu Peckovi, Petru Kučerovi, Honzovi Vinšovi a Pavlovi Schnirchovi (ex TOPtýmák), že si udělali čas a vyrazili na úplně premiérový fotbalový turnaj v dresu TOP týmu (Praha). Turnaj byl poprvé zmíněn a plánován cca měsíc zpátky před realizací a i tak se podařilo dát dohromady 3 týmy.

Kromě TT Praha ještě přihlásil tým s názvem nEUhneme (mišmaš TT Plzeň a „vedení“ TOP 09 Plzeň – O. Ženíšek, R. Pirkner a další) a tým „NoName“ (s nebezpečným tykadlem z TOP 09 Plzeň M. Vozobulem).
Hned do prvního zápasu nastoupila naše skvadra s týmem NoName Plzeň. Hrálo se 5+1 (my tedy bez střídání) a 2×10 minut. První půle byla ze strany TT Praha především o seznámení se navzájem. Přeci jen, první zápas je první zápas. Poločas byl 0:0 a na naší straně docela kvantum zahozených šancí. První však skóroval soupeř a hned 2x během 2 minut, dvakrát se prosadil kanonýr M. Vozobule. To nám na aktivitě neubralo a dál jsme bušili do soupeře. Nejdřív skóroval Honza, po přihrávce Roberta, pak Robert po přihrávce Petra. A to nebylo všechno, asi 30 sekund před koncem se nám povedlo převrátit výhru na naši stranu a zápas tak i skončil 🙂 – 3:2.

Po odpočinku a studování dalšího soupeře jsme poznali, že tým nEUhneme, bude o dost těžší oříšek. Snažili jsme si dát pozor hlavně na 2 šikovné kluky a drželi jsme je docela na uzdě. Na začátku 2. půle jsme šli i do vedení. Robert se osvědčil jako statný útočník a zakončovatel. Jenže vedení dlouho nevydrželo a druhý gól jsme dostali vzápětí. Pak už jsme hráli vabank a tak po brejku padl i třetí gól a celý zápas tedy skončil 1:3.

TT Praha tedy skončil druhý, ale pěkně vysportovaný. Hrálo se pak ještě ve dvou mišmaš týmech 2×20 minut. Bylo to pěkné odpoledne.

Dramatická beachvolejbal bitva s Mladými lidovci Praha (19. června 2017)

Hned další den v pondělí proběhlo další zajímavé sportovní klání. Předseda TOP týmu Jan Kavalírek domluvil zajímavou plážovou konfrontaci s Mladými lidovci Praha.

Do zápasu nastoupili v sestavě: Honza Kavalírek, Tereza Hager, Petr Kučera, Jirka Hradecký, Michal Bernáth, Kuba Komárek a Šimon Hlinovský. V teplém letním dnu přišlo i pár fandů TOP týmáků a my jim za to ze srdce děkujeme. Soupeři nastoupili v podobném počtu a všem trochu trvalo, než se zápas rozehrál.

První set nakonec získali Mladí lidovci, bylo to ale docela těsné. Start do druhého setu se povedl našemu týmu TOP týmu a to rozhodlo.(Poměr bodů v setech není v tuto chvíli zajímavý a důležitý ;-)…) Protože hned ten třetí set byla docela přetahovaná. Už se zdálo, že se nám povede rozhodující odskok, ale soupeř se nevzdal a bylo to 20:20. Rozhodnutí celého tedy muselo padnout v tiebrejku o dva body. Ten se povedl týmu TOP tým uzmout hned na začátku a vítězství strhnul na svou stranu v poměru 22:20, a v celkové vítězství 2:1 na sety.

Bylo to krásné, mělo to šťávu a hlavně byla dobrá nálada;-) Máme pár videozáběrů, vyzkoušeli jsme fotit Polaroidem a i speciálním starofoťákem:-). Výhra a utužování kolektivu se pak bylo lehce zapít i se soupeři, se kterými jsme se shodli, že podobný zápas určitě zopakujeme.