Rozjeli jsme TOP Debaty – prvním diskutujícím byl poslanec Martin Plíšek

Nejen o zákonu o střetu zájmu („Lex Babiš“) bylo premiérové neformální setkání TOP Debata pořádané naším spolkem. Pozvání totiž přijal Martin Plíšek, poslanec a autor zmíněného návrhu zákona.

V příjemném prostředí salónku restaurace nedaleko pražské náplavky se přes dvě hodiny hovořilo, hodnotilo a debatovalo s jedním z aktuálně nejviditelnějších poslanců TOP 09. Pan poslanec Plíšek se například krátce zmínil o dalších připravovaných návrzích zákonů, jejichž přijetí je pro české soudnictví velmi potřebné a které reagují na aktuální nečinnost ministerstva spravedlnosti. Je jím například zákon o znalcích a tlumočnících, o zákon o veřejném opatrovnictví a o zákon o právní pomoci.

Neformální setkání však nebylo jen o aktuálním dění v Poslanecké sněmovně. Hovořilo se i o blížících se krajských a senátních volbách. Ve druhé části setkání se diskuze také stočila třeba na téma celorepublikové mládežnické organizace TOP 09, jejíž vznik pan poslanec Plíšek podporuje.

TOP Debata je nový cyklus neformálních setkání, která pořádá spolek TOP tým a která mají za cíl zprostředkovat setkání nejen svých členů, ale i členů TOP 09 a podporovatelů, se zajímavými osobnostmi veřejného života.